Návod na použitie portálu FinStat.sk

Osoby vo firme

Osoby vo firmách môžete vyhľadávať v samostatnej Databáze osôb vo firmách, alebo priamo pri spoločnosti v bočnom menu v záložke Osoby vo firme.

Informácie o osobách figurujúcich vo firmách čerpáme z nasledujúcich zdrojov:

  • Obchodný register
  • Register partnerov verejného sektora
  • Register právnických osôb, podnikateľov a orgánov verejnej moci

Databáza obsahuje údaje o osobách – ich aktuálne aj historické funkcie v spoločnostiach.

Záložka Osoby vo firme

V tejto záložke sa nachádzaju osoby figurujúce vo Vami otvorenej firme. Sú prehľadne zoradené do štyroch kategórií.

1 Zápisy z Registra partnerov verejného sektora:

  • Zoznam vložiek zapísaných v RPVS
  • Koneční uživateľ výhod – Konečným užívateľom výhod je každá fyzická osoba, ktorá skutočne ovláda alebo kontroluje právnickú osobu, fyzickú osobu – podnikateľa alebo združenie majetku, a každá fyzická osoba, v prospech ktorej tieto subjekty vykonávajú svoju činnosť alebo obchod.
  • Oprávnená osoba – Oprávnená osoba vykonáva činnosti pre partnera verejného sektora v registračnom konaní a ktorý spoluzodpovedá za správnosť údajov zapísaných v registri a ich pravidelnú aktualizáciu. Jedine oprávnená osoba je aktívne legitimovaná na komunikáciu s registrujúcim orgánom. Oprávnená osoba koná za partnera verejného sektora.
  • Verejný funkcionár v riadiacej štruktúre podľa RPVS – Verejný funkcionár je každý, kto vykonáva verejnu funkciu, ako napríklad poslanci NRSR, starostovia obcí alebo členovia vlády Slovenskej republiky.

2 Koneční užívatelia výhod aktuálne zapísaní v Registri právnických osôb – Ide o konečného užívateľa výhod, ktorý je zapísany v neverejnej časti RPO.

3 Osoby aktuálne zapísané v Obchodnom registri Slovenskej Republiky – Obsahuje osoby zapísane v ORSR figurujúce vo firme ako napríklad Štatutár, Spoločník, Akcionár, Dozorná rada, Predstavenstvo, ale aj informácie o zlúčení s iným subjektom.

4 História zmien osôb – Chronologicky zoradené zmeny osôb vo firme.

Pokračovať na Osoby vo firmách na FinStat.sk >>

Okruhy tém

Potrebujete poradiť?

Ak ste nenašli odpoveď na vašu otázku, neváhajte nás kontaktovať na info@finstat.sk, alebo 0903 531 533